Wageningse muur in de gelderlander

Annemiek van Vleuten staat aan de start bij de Muur van Wageningen, maar ze wil niet winnen: ‘Want ik reik de prijzen uit’

De Muur van Wageningen heeft zaterdag een olympisch kampioene aan de start. Annemiek van Vleuten, eind vorig jaar na een imposante carrière gestopt als wielerprof, doet mee bij de vrouwen. Maar, verzekert de Wageningse, de overwinning bij het criterium gaat naar iemand anders. ,,Dat zal wel moeten, want ik reik de prijzen uit.”

Voor Van Vleuten (41) wordt het officieel de eerste keer dat ze meedoet aan de Muur van Wageningen. ,,In het verleden was ik vanwege mijn proflicentie nooit welkom”, vertelt ze. ,,Al moet ik zeggen dat ik ooit, nog voordat ik prof werd, een keer heb meegedaan aan de tijdrit. Daar zijn nog foto’s van. Ik reed nog in kleding van TCW (Toerclub Wageningen, MvS) en deed volgens mij buiten mededinging mee.”

Lees hier het hele artikel in De Gelderlander.

Of bekijk hier het screenshot.

Scroll naar boven