Vrijwilligers

Om alles goed te laten verlopen hebben we nog vrijwilligers nodig voor werkzaamheden op de dag zelf, op zaterdag 1 juni.
Wil je je opgeven als vrijwilliger voor dit leuke wielercriterium? Dat kan met het formulier op deze pagina.

Vrijwilliger bij de Muur van Wageningen

Wielerwedstrijd De Muur van Wageningen wordt helemaal georganiseerd door vrijwilligers. Er is een bestuur dat de voorbereidingen treft: afspraken met de gemeente Wageningen, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie, sponsoren en premiegevers regelen, publiciteit genereren, omwonenden informeren en natuurlijk vrijwilligers voor de dag zelf regelen.

De vrijwilligers voor de dag bestaan uit drie groepen:

1 Verkeersregelaars

In tweetallen staan de vrijwilligers op plekken waar een weg of fietspad bij het afgezette parcours komt. Hiervoor zetten zij net voor het eerste onderdeel begint de dranghekken en waarschuwingshekken op hun plek. De verkeersregelaars informeren als het nodig is mensen hoe zij op hun plek van bestemming kunnen komen ondanks de afzettingen of dat zij tot een later moment moeten wachten. Dit alles om de veiligheid van alle deelnemers te beschermen. De verkeersregelaars zijn ook ambassadeur van de Muur van Wageningen. Zij informeren belangstellenden en publiek. Onder andere door programmaboekjes met informatie en deelnemerslijsten uit te delen. De verkeersregelaars werken in twee shifts (de eerste van 13.30 – 17.30 uur en de tweede van 17.30 – 21.30 uur)

2 Inschrijfbureau

Het team van het inschrijfbureau registreert alle ingeschreven deelnemers en schrijft nieuwe deelnemers op de dag zelf in, neemt inschrijfgeld in ontvangst, deelt de startnummers uit voor de wedstrijdrenners die hiervoor hun wedstijdlicentie in onderpand geven en wisselt deze na afloop weer om. Het inschrijfbureau overhandigt daarbij ook het gewonnen prijzengeld op basis van de lijsten die de KNWU-jury samenstelt.

3 Wedstrijdchauffeurs

De chauffeurs rijden in een voorrij- en een volgwagen voor en achter het peloton. De voorrijwagen is voor iedereen het sein dat het peloton op komst is. De volgwagen markeert dat het peloton gepasseerd is. In de volgauto zit een meerijdende EHBO’ er die indien nodig direct kan uitstappen en hulp bieden. Koerservaring is gewenst.

Alle vrijwilligers worden voorzien van eten en drinken en staan natuurlijk eerste rang bij het Wageningse Wielerspektakel!

Geef je op door het onderstaande formulier in te vullen en te versturen.

Opgave vrijwilliger

Opgaveformulier vrijwilliger

Scroll naar boven