Programma

Programma zaterdag 1 juni 2024

Het programma van de 36e Wielerronde De Wageningse Muur begint om 14.00 uur met een tijdrit voor fanatieke fietsliefhebbers. Daarna volgen de 55 kilometerwedstrijd voor de Mannen Sportklasse en Basisleden, de 48 km VPVA Vrouwenkoers, de Rabobank Dikke Banden Race voor basisschoolleerlingen en als afsluiter de Mannen Elite/Beloften en Amateurs over 80 kilometer.

De winnaar van de laatste race ontvangt om 21.30 uur de zoenen van de rondemiss en mister.

Op de wedstrijddag is voor het gehele parcours een parkeerverbod met wegsleepregeling van kracht dat ingaat om 13.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Individuele tijdrit (m/v)

Start: 14:00 uur
Afstand: 4,4 km (2 ronden)

De opwarmer van het programma is de tijdrit voor fanatieke fietsers. Veel deelnemers komen uit Wageningen en nabije omgeving, maar de laatste jaren ook uit andere delen van het land. Gerrit Henk Hutten liet in 2017 zien dat het erg snel kan gaan met een parcoursrecord van 6 minuten en 5 seconden (43,5 km/u). De inschrijving sluit donderdagavond 30 mei om 22.00 uur!

Sportklasse (m)

Start: 15:15 uur
Afstand: 55 km (25 ronden)

Om 15.15 uur spelden de Sportklasserijders en de Masters de rugnummers van Alfa Accountants en Adviseurs op. Zij rijden een koers over 25 ronden, oftewel 55 kilometer.

VPVA Vrouwencriterium: Amateurs, Belofte (club), Elite (club), Junioren (club) (V)

Start: 17:00 uur
Afstand: 48 km (22 ronden)

In 2019 kwam er ruimte in het programma voor een extra koers. Gekozen is toen om een wedstrijd voor vrouwen te organiseren. Dat was een dermate groot succes dat de organisatie ook dit jaar deze koers opneemt in het programma. Dus kom naar de berg om de dames te zien koersen!

Visma Leas a Bike Dikke Banden Race

Start: 18:45 uur
Afstand: 2,2 km (1 ronde) / 4,4 km (2 ronden)

Annemiek van Vleuten geeft startschot bij Dikke Banden Race Wageningen. Ze ziet graag dat meer kinderen buiten actief zijn en moedigt daarom dit evenement aan.

De Dikke Banden Race is speciaal voor de basisschoolleerlingen. De kinderen van 7-9 jaar rijden een ronde van 2,2 km. De kinderen van 10-12 jaar twee ronden, totaal 4,4 km. Zij mogen alleen op een fiets met dikke banden (stadsfiets, mountainbike) meedoen. Een helm is verplicht en kan geleend worden bij de organisatie. Aanmelden kan hier op de site of op de dag zelf bij het parcours.

Elke deelnemer krijgt een T-shirt en medaille.

De winnaars krijgen een leuke prijs en mogen een jaar gratis jeugdlid zijn bij wielervereniging Ede!

Elite/Beloften en Amateurs (m)

Start: 19:30 uur
Afstand: 80 km (36 ronden)

Deze wedstrijd zorgt gegarandeerd voor spektakel met vaak vele aanvallen vanuit het vertrek. Deze afsluiting van het programma is de ultieme kans om topwielrennen van dichtbij te beleven!

Scroll naar boven