De beoogde datum van de 34e Wielerronde De Wageningse Muur is zaterdag 1 juni 2019.

Programma onder voorbehoud

Het programma begint om 16.15 uur met een tijdrit voor fanatieke fietsliefhebbers. Daarna volgen de 60 kilometerwedstrijd voor Sportklasse en Masters, de Rabobank Dikke Banden Race voor basisschoolleerlingen en als afsluiter de Elite/Beloften en Amateurs over 80 kilometer.

De winnaar van de laatste race ontvangt om 21.30 uur de zoenen van de rondemissen.

Op de wedstrijddag is voor het gehele parcours een parkeerverbod met wegsleepregeling van kracht dat ingaat om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Tijdrit voor liefhebbers

Start: 16:15 uur
Afstand: 4,4 km (2 ronden)

De opwarmer van het programma is de tijdrit voor fanatieke fietsers. Veel deelnemers komen uit Wageningen en nabije omgeving, maar de laatste jaren ook uit andere delen van het land. Gerrit Henk Hutten liet in 2017 zien dat het erg snel kan gaan met een parcoursrecords van 6 minuten en 5 seconden (43,5 km/u).

Sportklasse en Masters
Start: 17:15 uur
Afstand: 60 km (27 ronden)

Om 17.00 uur spelden de Sportklasserijders en de Masters de rugnummers van Alfa Accountants en Adviseurs op. Zij rijden een koers over 27 ronden, oftewel 60 kilometer.

Rabobank Dikke Banden Race

Start: 18:45 uur
Afstand: 2,2 km (1 ronde) / 4,4 km (2 ronden)

Rabobank Vallei en Rijn is een trouwe sponsor die de jongste jeugd stimuleert om actief te worden op de fiets. De Dikke Banden Race is speciaal voor de basisschoolleerlingen. De kinderen van 7-9 jaar rijden een ronde van 2,2 km. De kinderen van 10-12 jaar twee ronden, totaal 4,4 km. Zij mogen alleen op een fiets met dikke banden (stadsfiets, mountainbike) meedoen. Een helm is verplicht en kan geleend worden bij de organisatie. Aanmelden kan op de dag zelf bij het parcours. Rabobank zorgt voor leuke prijzen, de winnaars mogen een half jaar meetrainen bij de wielervereniging Ede en meedoen aan de landelijke finale van Dikke Banden Races.

Elite’s/Beloften en Amateurs

Start: 19:30 uur
Afstand: 80 km (36 ronden)

Deze wedstrijd zorgt gegarandeerd voor spektakel met vaak vele aanvallen vanuit het vertrek. Deze afsluiting van het programma is de ultieme kans om topwielrennen van dichtbij te beleven!