De 34e Wielerronde De Wageningse Muur op zaterdag 2 juni 2018 is een fietsfeest voor jong en oud.

Het programma begint om 16.15 uur met een tijdrit voor fanatieke fietsliefhebbers. Daarna volgen de 60 kilometerwedstrijd voor Sportklasse en Masters, de Rabobank Dikke Banden Race voor basisschoolleerlingen en als afsluiter de Elite/Beloften en Amateurs over 80 kilometer.

De winnaar van de laatste race ontvangt om 21.30 uur de zoenen van de rondemissen.

Op de wedstrijddag is voor het gehele parcours een parkeerverbod met wegsleepregeling van kracht dat ingaat om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Tijdrit voor liefhebbers

Start: 16:15 uur
Afstand: 4,4 km (2 ronden)

De opwarmer van het programma is de tijdrit voor fanatieke fietsers. Veel deelnemers komen uit Wageningen en nabije omgeving, maar de laatste jaren ook uit andere delen van het land. Gerrit Henk Hutten liet in 2017 zien dat het erg snel kan gaan met een parcoursrecords van 6 minuten en 5 seconden (43,5 km/u).

Sportklasse en Masters
Start: 17:15 uur
Afstand: 60 km (27 ronden)

Om 17.00 uur spelden de Sportklasserijders en de Masters de rugnummers van Alfa Accountants en Adviseurs op. Zij rijden een koers over 27 ronden, oftewel 60 kilometer. Er staan al ruim 100 renners op de inschrijflijst en het peloton zal op de dag zelf nog wat uitbreiding krijgen. Onder de inschrijvers zijn veel oud-winnaars. Uit Bennekom, Renkum, Heelsum en Ede heeft zich een grote groep andere kanshebbers gemeld. Zij zullen de aanmoedigingen nodig hebben in de strijd tegen rijders die vanuit alle provincies naar Wageningen komen.

Rabobank Dikke Banden Race

Start: 18:45 uur
Afstand: 2,2 km (1 ronde) / 4,4 km (2 ronden)

Rabobank Vallei en Rijn is een trouwe sponsor die de jongste jeugd stimuleert om actief te worden op de fiets. De Dikke Banden Race is speciaal voor de basisschoolleerlingen. De kinderen van 7-9 jaar rijden een ronde van 2,2 km. De kinderen van 10-12 jaar twee ronden, totaal 4,4 km. Zij mogen alleen op een fiets met dikke banden (stadsfiets, mountainbike) meedoen. Een helm is verplicht en kan geleend worden bij de organisatie. Aanmelden kan op de dag zelf bij het parcours. Rabobank zorgt voor leuke prijzen, de winnaars mogen een half jaar meetrainen bij de wielervereniging Ede en meedoen aan de landelijke finale van Dikke Banden Races.

Elite’s/Beloften en Amateurs

Start: 19:30 uur
Afstand: 80 km (36 ronden)

Al 100 sterke rijders hebben zich aangemeld voor de topcategorieën van het Amateurwielrennen. Het belooft weer een spektakel met aanvallen vanuit het vertrek te worden. De Wageningse Muur is de ultieme kans om topwielrennen van dichtbij te beleven.