vrouwen an start Wageningse Muur 2019

Wedstrijdverslag 34eeditie Wageningse Muur 1 juni 2019

Criterium voor Sportklasse en Basisleden

De weergoden waren weer goed gestemd en met een groot pak renners startte de 34eeditie van de Wageningse muur met het Criterium voor Sportklasse en Basisleden. Zo’n 100 renners gingen uitmaken wie de Koning van de Muur in deze klasse zou worden in 2019. Lang bleef er een grote groep bijeen. Uiteindelijk maakte een groep van 10 man zich los van het peloton inclusief de lokale kanshebber Arjan Seunninga uit Ede. Op 5 ronde voor het einde leken drie man het te gaan uitmaken: Andre van Reek uit Gouda, Luca Schrijen uit Assendelft en Frank Röling uit Beverwijk. Op 3 ronden voor het einde kwam uit dit groepje echter de beslissende demarrage van Frank Röling, terwijl achter hem een groep van 10 man samensmolt. Röling werd niet meer teruggepakt en mocht de armen heffen voor de overwinning na een soevereine solo. In de resterende groep in de achtervolging ging de winnaar van eindspurt Bas van Klarenbosch van USWV De Domrenner uit Utrecht óók met de armen omhoog. Helaas had hij in de eindfase van de koers niet meer op Röling vooruit gerekend, maar de tweede plaats bleef een mooie prestatie en een grote pleister op de wonde, want een podiumplaats in de Wageningse muur is een erkende prestatie in Nederlandse wielerkringen. De bloemen en zoenen waren er ook voor Andre van Reek uit Gouda voor zijn uiteindelijk knappe derde plaats

 

.

VPVA Damescriterium

Dit jaar weer een echt damescriterium t.g.v. de Wageningse Muur. Een groep van ruim 40 vrouwen sloot aaneen voor het startschot van notaris Bijma uit Wageningen. Ondanks het grote verschil in deelnemende klassen (Junioren/Nieuwelingen/Amateurs/Basisleden) bleef er een vrij grote groep lang bijeen. Silke Smulders uit Loon op Zand kon echter op 8 ronden voor het einde niet meer wachten en besloot een lange vlucht op te zetten die ze volhield tot aan de meet. Achter haar werd de strijd om de overige podiumplaatsen uitgevochten door een groep van 10 vrouwen. Met wat dringwerk voorin in deze groep, werd uiteindelijk de eindsprint gewonnen door Anna van der Meiden uit Heukelum voor Sanne van Heel uit Zaltbommel. We hopen volgend jaar weer vele damesrenners te mogen ontvangen in de woonplaats van Nederlands wielerboegbeeld: Annemiek van Vleuten!

Criterium voor Elite, Beloften en Amateurs

Het werd drukker langs het parcours. Niet vreemd, want het spektakel van het Criterium voor Elite, Beloften en Amateurs was aanstaande. Ook hier een groot pak renners van ruim honderd man. Het zorgde voor een spectaculair aanzicht in de eerste rondes en het afwaaien van menig hoofddeksel in het voorbijgaan. Al vroeg dachten Jeroen Breewel uit Haarlem en Patrick Coster uit Hasselt op avontuur te gaan. Andre Luijk had goede benen en testte ze direct door snel aan te sluiten bij dit tweetal. Het bleek te vroeg, want samensmelting volgde snel met het peloton, waarna Ronan van Zandbeek uit Schijndel en Roderik Egberink uit Bussum het probeerden. Nog een tweetal vluchtpogingen later ontstond er een groepje met van Zandbeek, Kelvin Kanen uit Bergeijk en Koen van Dijke uit Baarle Nassau, dat lang vooruit bleef. Het leverde 12 ronden voor het einde uiteindelijk een groep op van 10 renners die ging uitmaken wie de Wageningse muur editie 34 zou gaan winnen, waaronder lokale favoriet Pieter ten Kortenaar uit Wageningen van het Dutch FoodValley Cycling Team (DFVCT). Het werd in een krachtige eindsprint Andre Luijk, vlak voor Kyle Agterberg op de tweede plaats en Kelvin Kanen op de derde plaats.

Graag tot volgend jaar tijdens de 35eeditie van De Wageningse Muur!

Namens het bestuur,

Maurits van der Veen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven