De Wageningse Muur

Het wielerevenement van Wageningen

Voor fanatieke fietsers, licentiehouders (mannen en vrouwen) kinderen en publiek

Zaterdag 3 juni 2023

De 36ste editie

De Wageningse Muur

De Wageningse Muur is uitgegroeid tot een landelijk bekende wielerkoers, met deelnemers uit het hele land. Met een hoogteverschil van 30 meter is ‘De Muur’ geliefd, maar wordt hij ook gevreesd.

Leuk om mee te doen en om te kijken!

Start: 14:00 uur

Afstand: 4,4 km (2 ronden)

Individuele tijdrit

De opwarmer van het programma is de tijdrit voor fanatieke fietsers. Veel deelnemers komen uit Wageningen en nabije omgeving, maar de laatste jaren ook uit andere delen van het land. Gerrit Henk Hutten liet in 2017 zien dat het erg snel kan gaan met een parcoursrecord van 6 minuten en 5 seconden (43,5 km/u). De inschrijving sluit donderdagavond 1 juni om 22.00 uur!

Start: 15:15 uur

Afstand: 55 km (25 ronden)

Sportklasse (m)

Om 15.15 uur spelden de Sportklasserijders en de Masters de rugnummers van Alfa Accountants en Adviseurs op. Zij rijden een koers over 25 ronden, oftewel 55 kilometer.

Start: 17:00 uur

Afstand: 48 km (22 ronden)

VPVA Vrouwencriterium: Amateurs, Belofte (club), Elite (club) (V)

In 2019 kwam er ruimte in het programma voor een extra koers. Gekozen is toen om een wedstrijd voor vrouwen te organiseren. Dat was een dermate groot succes dat de organisatie ook dit jaar deze koers opneemt in het programma. Dus kom naar de berg om de dames te zien koersen!

Start: 18:45 uur

Afstand: 2,2 km (1 ronde) / 4,4 km (2 ronden)

Jumbo/Visma Dikke Banden Race

De Dikke Banden Race is speciaal voor de basisschoolleerlingen. De kinderen van 7-9 jaar rijden een ronde van 2,2 km. De kinderen van 10-12 jaar twee ronden, totaal 4,4 km. Zij mogen alleen op een fiets met dikke banden (stadsfiets, mountainbike) meedoen. Een helm is verplicht en kan geleend worden bij de organisatie. Aanmelden kan hier op de site of op de dag zelf bij het parcours.

Elke deelnemer krijgt een T-shirt en medaille.

De winnaars krijgen een mooi fietsshirt van Mantel, een bon voor 15 euro super lekker ijs van ijssalon Cicuto en ze mogen een jaar gratis jeugdlid zijn bij wielervereniging Ede!

Start: 19:30 uur

Afstand: 80 km (36 ronden)

Elite/Beloften en Amateurs (m)

Deze wedstrijd zorgt gegarandeerd voor spektakel met vaak vele aanvallen vanuit het vertrek. Deze afsluiting van het programma is de ultieme kans om topwielrennen van dichtbij te beleven!

Silke Smulders won in 2019 de Wageningse Muur en is nu profwielrenster.

"Ik weet nog dat ik het een mooi rondje vond. Met kort klimmetje dat toch wel wat verschil kan maken.
Ik zou wielrensters zeker aanraden mee te doen aan de Wageningse Muur. Hele ontspannen sfeer, mooie premies. Het klimmetje maakt het uitdagender dan een gewoon criterium of omloopje."

Silke Smulders op racefiets
Bron: Liv Racing Xstra

Sponsors

Scroll naar boven